Filippinerna behöver vår hjälp

Megatyfonen Haiyan, troligen den värsta storm som dragit in över land någon gång och någonstans, har drabbat Filippinerna. Förödelsens omfattning är enorm. Närmare 10 miljoner människor behöver hjälp. Över 600 000 har tvingats överge sina hem. Antalet döda befaras fortsätta att stiga.

Människorna där behöver vårt stöd.

Caritas Filippinerna har redan hjälpgrupper på plats understödda av Caritas Internationalis och Caritasföreningar från hela världen. Fader Edwin Gariguez, generalsekreterare i Caritas Filippinerna säger: ”Det är en katastrof. Filippinerna har aldrig upplevt något värre än detta. Vi behöver all hjälp som vi kan få”.

Efter söndagsmässan på Petersplatsen den 10 november bad påve Franciskus världens katoliker att ge ”konkret stöd” till de drabbade i Filippinerna och att omfatta dem med sina böner.

Caritas Sverige har öppnat sitt biståndskonto Bg 5810-1312 för bidrag till de drabbade i Filippinerna. Märk din gåva ”Filippinerna 2013”.

ett foto från http://www.caritas.se/

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.